Ústav na Vltavě

Ve Vyšším Brodě nám hned na začátku trochu pršelo a tak jsme povečeřeli místo u ohně v hotelové restauraci.


Navzdory deštivému počasí jsme vyrazili na vodu a první noc strávili v přírodě nad herbertovským jezem, na programu byl seznamovací večírek. Déšť ustal, oheň krásně plápolal a plzeňská dvanáctka pomalu mizela.


Na herbertovském jezu jsme potkali zkušeného vodáka, který se již patnáct let neudělal. Poté, co naskočil do lodi už na břehu, se udělal hned třikrát za sebou.


Oběd v Rožumberském vodáckém občerstvení byl opravdu vydařený. To se nedalo říct o prohlídce zámku, která se neuskutečnila, protože bylo pondělí. Ale před zámkem jsme to poznali do detailu.


Správný pitný režim je důležitý včetně odvodu odpadních tekutin.
¨


Další noc jsem strávili v kempu Branná na Zátoni, bašta u FÍKA byla ale večer zavřená, přišli jsme pozdě. Dopoledne jsme hráli oduševnělou hru "Na ovečky", která zaujala i kolemjedoucí vodáky.


Další večer jsme strávili v Českém Krumlově ve staročeské hospůdce U Dwou MareYí.


A po ránu osvěžení přímo ve Vltavě.


Prohlídka zámku a města včetně oběda byla dlouhá, počasí nádherné a teplota vysoká.


Po noci strávené v kempu Zlatá Koruna jsme si šli prohlédnout místní klášter. Díky průvodkyni a našemu zájmu byla prohlídka poutavá a dvakrát delší než obvykle.


Občerstveních během putování bylo dost a na tohle jsem se opravdu těšil. Pšeničné placky nasladko či naslano, placka dvacka, chutnali všem.


Zakončení vodáckého křestu smočením v proudící Vltavě a na závěr společná fotografie.